Majonézes céklasaláta mandarinnal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 közepes cékla
- 1 teáskanál torma
- 10 dkg majonéz
- 1 evőkanál tejföl
- só, bors ízlés szerint
- 2 mandarin
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítése:
A megfőtt, de nem túl puha céklát hámozzuk meg és durva reszelőn reszeljük le.
A majonézt sóval, borssal, a tormával, meg a citromlével ízesítsük be és jól keverjük össze. A tejfölt is keverjük hozzá.
Ezután daraboljuk fel a cikkekre szedett mandarinokat és díszítésnek 1-2 gerezdet tegyünk félre. A többit adjuk a céklához, majd az öntettel jól keverjük össze, végül tegyük hűtőbe. Díszítsük petrezselyemzölddel és mandaringerezdekkel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.