Majonézes céklasaláta mandarinnal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 közepes cékla
  • 1 teáskanál torma
  • 10 dkg majonéz
  • 1 evőkanál tejföl
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 mandarin
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítése:

A megfőtt, de nem túl puha céklát hámozzuk meg és durva reszelőn reszeljük le.

A majonézt sóval, borssal, a tormával, meg a citromlével ízesítsük be és jól keverjük össze. A tejfölt is keverjük hozzá.

Ezután daraboljuk fel a cikkekre szedett mandarinokat és díszítésnek 1-2 gerezdet tegyünk félre. A többit adjuk a céklához, majd az öntettel jól keverjük össze, végül tegyük hűtőbe. Díszítsük petrezselyemzölddel és mandaringerezdekkel.