Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencsesaláta recept

Lencsesaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg lencse
    • 1 db zeller (kisebb)
    • 4-5 db klementin (vagy narancs)

    Öntet hozzávalói:

    • 2 ek méz
    • 1 ek málnaecet
    • 2 ek víz
    • csipet só
    • 3-4 ek olívaolaj
    • őrölt színes bors

    Tálaláshoz:

    • pörkölt mogyoró, vagy dió.

    Elkészítése:

    A lencsét enyhén sós vízbe főzzük ízlés szerint puhára, majd hűtsük ki teljesen.(vigyázzunk nehogy túlfőjön és szétmálljanak a lencseszemek)

    A zellert pucoljuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra. Ezután szintén enyhén sós vízbe főzzük ízlés szerint puhára, majd hűtsük ki teljesen.

    A klementint (vagy narancsot) szedjük gerezdekre. (vigyázzunk hogy a fehér részéből ne maradjon a gyümölcshúsán)

    Az öntet hozzávalóit tegyük egy tálba, majd kézi habverővel keverjük simára.

    Egy tálba tegyük bele a teljesen kihűlt lencsét, zellert, majd adjuk hozzá a narancsgerezdeket és óvatosan keverjük össze.

    Ezután öntsük rá a simára kikevert öntetet, majd szintén óvatosan keverjük össze. Végül tálalás előtt hagyjuk pár óráig állni a salátát, hogy az ízek jól összeérjenek. (közben többször óvatosan keverjük át)

    Tálaláskor szedjük a salátát tányérokra, majd pörkölt mogyoróval, vagy dióval ízlés szerint szórjuk meg a tetejét.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá