Lencsesaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg lencse
  • 1 db zeller (kisebb)
  • 4-5 db klementin (vagy narancs)

Öntet hozzávalói:

  • 2 ek méz
  • 1 ek málnaecet
  • 2 ek víz
  • csipet só
  • 3-4 ek olívaolaj
  • őrölt színes bors

Tálaláshoz:

  • pörkölt mogyoró, vagy dió.

Elkészítése:

A lencsét enyhén sós vízbe főzzük ízlés szerint puhára, majd hűtsük ki teljesen.(vigyázzunk nehogy túlfőjön és szétmálljanak a lencseszemek)

A zellert pucoljuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra. Ezután szintén enyhén sós vízbe főzzük ízlés szerint puhára, majd hűtsük ki teljesen.

A klementint (vagy narancsot) szedjük gerezdekre. (vigyázzunk hogy a fehér részéből ne maradjon a gyümölcshúsán)

Az öntet hozzávalóit tegyük egy tálba, majd kézi habverővel keverjük simára.

Egy tálba tegyük bele a teljesen kihűlt lencsét, zellert, majd adjuk hozzá a narancsgerezdeket és óvatosan keverjük össze.

Ezután öntsük rá a simára kikevert öntetet, majd szintén óvatosan keverjük össze. Végül tálalás előtt hagyjuk pár óráig állni a salátát, hogy az ízek jól összeérjenek. (közben többször óvatosan keverjük át)

Tálaláskor szedjük a salátát tányérokra, majd pörkölt mogyoróval, vagy dióval ízlés szerint szórjuk meg a tetejét.