Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kovászolt káposzta krumplival recept

Kovászolt káposzta krumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 fej káposzta
    • 1 csokor szárított, és néhány friss kaporszár
    • 3 nagyobb krumpli
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 3 fej vöröshagyma
    • több szál friss kakukkfű és csombor (borsikafű),
    • 2 ek só

    Elkészítése:

    A kovászoláshoz 5 literes üveget használtam. A kovászolt káposzta mennyisége pontosan elég volt egy 12 literes bográcsnyi toroskáposzta elkészítéséhez.

    A káposztát csíkokra vágtam. (Lehet gyalulni is, de családom jobban szereti szálasan, mégis nagyobb csíkokban a káposztát.) Az üveg aljára, közepére, és tetejére is tettem szárított kaporszárakat (ezeket nyár elején tettem félre kizárólag kovászolt zöldségfélékhez) valamint krumpliszeleteket.

    A káposztához hozzákevertem a félkarikára vágott vöröshagymát és a vékonyabb csíkokra vágott fokhagyma gerezdeket, majd elosztottam az üvegben rétegesen.

    A réteg közé újabb kapor, zöldfűszer, és krumpli réteg is került. Az egész üveg felöntésére 2 liter meleg (nem forró) vízre volt szükség, amiben feloldottam 2 evőkanál sót.

    Tetejét műanyag fagyis doboz fedeléből kivágott kereszttel szorítottam le. Kedden tettem napra, és szombat délelőttre a toros káposzta főzésére készült el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá