Köpolú recept
Hozzávalók:
- 2 szép padlizsán
- 30 dkg paradicsom
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál borecet
Elkészítés:
Az egész padlizsánokat sütőben kb. 20 percig sütjük, majd meghámozzuk. A belsejüket műanyag vagy fakéssel péppé törjük. A tört fokhagymát beletesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és az ecettel meg az olajjal habosra keverjük. Tálra simítva, a tetejét paradicsomkarikákkal beborítjuk, és a paradicsomot is megsózzuk, megborsozzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

