Kincsesládikós hússaláta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Hússalátához:
- 80 dkg burgonya
- 20 dkg zöldborsó
- 2 közepes sárgarépa
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg párizsi
- 10 ek majonéz
- 2 dl tejföl
- 3 közepes újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Ládikóhoz:
- 0,5 kg rozskenyér
- 5 ek tejföl
- 1 közepes piros kaliforniai paprika
- 3 dkg fekete olajbogyó
- 4 szál petrezselyem
Elkészítése:
Hússaláta készítése:
A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük a zöldborsóval együtt.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, felkockázzuk a párizsival. Az újhagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk.
A majonézt kikeverjük a tejföllel, belezúzzuk a fokhagymát. Ráöntjük a felaprított alapanyagokra, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és összekeverjük.
Ládikó készítése:
A négyszög alakú kenyér tetejét levágjuk, kibelezzük.
A négy oldalát és a tetejét lekenjük tejföllel, annyi salátát beleteszünk, amennyi belefér.
Rátesszük a ládikó tetejét úgy, hogy az elejét 1-1 fogvájóval kitámasztjuk. A piros paprikát felkarikázzuk, és ízlés szerint díszítjük vele az olajbogyóval és a petrezselyemmel együtt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.