Kínaikel-saláta paprikás öntettel recept

Hozzávalók:
- 80 dkg. kínai kel
- 2 db. paprika
- 1 ek. paradicsompüré
- 1 fej hagyma
- 1 kk. fokhagymakrém
- 1,5 dl. olaj
- 1 citrom
- 1 db. erős paprika
- só
Elkészítése: a kelt ujjnyi széles csíkokra vagdaljuk, sózzuk, majd 10 percig állni hagyjuk. Az apróra szelt paprikát turmixba pürésítjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, a hagymát, a fűszereket, és fokozatosan az olajt. Jól kikeverjük, sóval, citromlével ízesítjük. a saláta öntete rácsorgatjuk a salátára, jól összeforgatva tetejét friss pirospaprikával díszítve kínáljuk.
[ad#Google Adsense Cikk]
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »