Kelkáposzta-saláta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg tömör kelkáposztafej
- 1/2 dl olaj
- 1 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- só
- reszelt citromhéj
- egy fél citrom leve
- mustár
Elkészítés:
A kelfej ereit meg a torzsáját kivágjuk, leveleit vékony laskára metéljük, és egy óra hosszat besózva állni hagyjuk. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük. Az olajat a citromhéjjal és a citromlével opálosra keverjük, beletesszük a mustárt, egy csipet sót, a tojásos tejfölt, végül a kinyomkodott kelre öntjük. Legalább 1 óra hosszat állni hagyjuk, csak utána fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »