Kelkáposzta-saláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg tömör kelkáposztafej
  • 1/2 dl olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • egy fél citrom leve
  • mustár

Elkészítés:
A kelfej ereit meg a torzsáját kivágjuk, leveleit vékony laskára metéljük, és egy óra hosszat besózva állni hagyjuk. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük. Az olajat a citromhéjjal és a citromlével opálosra keverjük, beletesszük a mustárt, egy csipet sót, a tojásos tejfölt, végül a kinyomkodott kelre öntjük. Legalább 1 óra hosszat állni hagyjuk, csak utána fogyasztjuk.