Kapros-tejfölös cukkinisaláta recept

Hozzávalók:
- 1 közepes, zsenge cukkini
- 2 nagy csipet só
- 3 ek tejföl
- 1 kis csokor friss kapor
- 1 csipet bors
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk. A cukkinit uborkagyalun vékonyra vágjuk, meghintjük sóval, és kicsit félretesszük.
Közben a tejfölbe zúzzuk a fokhagymát, meghintjük borssal. Apróra vágjuk a kaprot, és azt is hozzáadjuk.
A cukkinit, ha levet eresztett, kicsavarjuk, és a kapros tejfölbe szórjuk. Jól átforgatjuk, és fél órát a hűtőben pihentetjük.
Tipp:
Ez a saláta a tejfölös uborkasaláta mintájára készült, de cukkini felhasználásával.
Nem akartam bele sok fokhagymát tenni, ami elnyomja a kapor jellegzetes ízét. Remek köret sült vagy egyéb húsokhoz, de bevallom, hogy nekem csak így magában is nagyon ízlett.
A kapros-tejfölös cukkinisaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »