Kapros-tejfölös cukkinisaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 1 közepes, zsenge cukkini
- 2 nagy csipet só
- 3 ek tejföl
- 1 kis csokor friss kapor
- 1 csipet bors
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk. A cukkinit uborkagyalun vékonyra vágjuk, meghintjük sóval, és kicsit félretesszük.
Közben a tejfölbe zúzzuk a fokhagymát, meghintjük borssal. Apróra vágjuk a kaprot, és azt is hozzáadjuk.
A cukkinit, ha levet eresztett, kicsavarjuk, és a kapros tejfölbe szórjuk. Jól átforgatjuk, és fél órát a hűtőben pihentetjük.
Tipp:
Ez a saláta a tejfölös uborkasaláta mintájára készült, de cukkini felhasználásával.
Nem akartam bele sok fokhagymát tenni, ami elnyomja a kapor jellegzetes ízét. Remek köret sült vagy egyéb húsokhoz, de bevallom, hogy nekem csak így magában is nagyon ízlett.
A kapros-tejfölös cukkinisaláta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 89 kcal
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 6 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.