Kapros-tejfölös cukkinisaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 közepes, zsenge cukkini
  • 2 nagy csipet só
  • 3 ek tejföl
  • 1 kis csokor friss kapor
  • 1 csipet bors
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk. A cukkinit uborkagyalun vékonyra vágjuk, meghintjük sóval, és kicsit félretesszük.

Közben a tejfölbe zúzzuk a fokhagymát, meghintjük borssal. Apróra vágjuk a kaprot, és azt is hozzáadjuk.

A cukkinit, ha levet eresztett, kicsavarjuk, és a kapros tejfölbe szórjuk. Jól átforgatjuk, és fél órát a hűtőben pihentetjük.

Tipp:

Ez a saláta a tejfölös uborkasaláta mintájára készült, de cukkini felhasználásával.
Nem akartam bele sok fokhagymát tenni, ami elnyomja a kapor jellegzetes ízét. Remek köret sült vagy egyéb húsokhoz, de bevallom, hogy nekem csak így magában is nagyon ízlett.