Káposztás virslisaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1/2 fej káposzta
- 1/2 kg virsli
- 1 nagy fej hagyma
- kevés szárított kaporlevél
- kevés só
- 1 kanál almaecet
- 1 kanál olívaolaj
- chilipehely ízlés szerint
Elkészítése:
A káposztát felszeleteljük vagy legyaluljuk. A vöröshagymát félkarikákra vágjuk.
Leforrázzuk a káposztát a hagymával együtt és szűrőben lecsöpögtetjük.
A virslit megfőzzük, majd kihűtjük és felkarikázzuk (én srégen szoktam vágni, mert úgy mutatósabb).
A káposztás hagymát elkeverjük óvatosan a virslivel, majd kevés olívaolajjal, almaecettel és kaporral. Összeforgatjuk, majd a tetejét ízlés szerint megszórjuk chilipehellyel. Utólag pár csepp olívaolajat is csorgathatunk rá. Nem fog ártani neki!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.