Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kalózsaláta recept

Kalózsaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg salátabab
    • 1 marék savanyított káposzta
    • 2 vöröshagyma
    • 1 színes paprika
    • 2 ek olívaolaj
    • őrölt bors
    • almaecet
    • 3 babérlevél
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 cl fehér rum, vagy pár csepp rum aroma

    Elkészítése:

    Az előző este beáztatott babot enyhén sós, ecetes vízben a babérlevelekkel együtt feltesszük főni. Ha a bab már majdnem megfőtt, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és savanyú káposztát. Készre főzzük, majd a főzőléből kb. 1dl-t félretéve leszűrjük.

    Kihűlés után 3 ek olajjal, őrölt borssal, balzsamecettel, nagyon apróra vágott fokhagymával, kevés sóval ízlés szerint ízesítjük.

    Hozzáadjuk a rumot, vagy néhány csepp aromát, végül a félretett főzőlevet is. Lehűtve tálaljuk.

    A recept olyan alapanyagokat tartalmaz, amelyek a egy kalózhajókon is megtalálhatók voltak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá