Kalózsaláta recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg salátabab
- 1 marék savanyított káposzta
- 2 vöröshagyma
- 1 színes paprika
- 2 ek olívaolaj
- só
- őrölt bors
- almaecet
- 3 babérlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 cl fehér rum, vagy pár csepp rum aroma
Elkészítése:
Az előző este beáztatott babot enyhén sós, ecetes vízben a babérlevelekkel együtt feltesszük főni. Ha a bab már majdnem megfőtt, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és savanyú káposztát. Készre főzzük, majd a főzőléből kb. 1dl-t félretéve leszűrjük.
Kihűlés után 3 ek olajjal, őrölt borssal, balzsamecettel, nagyon apróra vágott fokhagymával, kevés sóval ízlés szerint ízesítjük.
Hozzáadjuk a rumot, vagy néhány csepp aromát, végül a félretett főzőlevet is. Lehűtve tálaljuk.
A recept olyan alapanyagokat tartalmaz, amelyek a egy kalózhajókon is megtalálhatók voltak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

