Kalózsaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 0,5 kg salátabab
  • 1 marék savanyított káposzta
  • 2 vöröshagyma
  • 1 színes paprika
  • 2 ek olívaolaj
  • őrölt bors
  • almaecet
  • 3 babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 cl fehér rum, vagy pár csepp rum aroma

Elkészítése:

Az előző este beáztatott babot enyhén sós, ecetes vízben a babérlevelekkel együtt feltesszük főni. Ha a bab már majdnem megfőtt, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és savanyú káposztát. Készre főzzük, majd a főzőléből kb. 1dl-t félretéve leszűrjük.

Kihűlés után 3 ek olajjal, őrölt borssal, balzsamecettel, nagyon apróra vágott fokhagymával, kevés sóval ízlés szerint ízesítjük.

Hozzáadjuk a rumot, vagy néhány csepp aromát, végül a félretett főzőlevet is. Lehűtve tálaljuk.

A recept olyan alapanyagokat tartalmaz, amelyek a egy kalózhajókon is megtalálhatók voltak.