Joghurtos céklasaláta recept

Hozzávalók:
- 3-4 db cékla megfőzve
- 2 dl natúr joghurt
- 2 ek majonéz
- csipet só
- csipet cukor
- 1 tk ecetes torma
- petrezselyemzöld ízlés szerint
Elkészítése:
A megfőtt és kihűtött céklát feldaraboljuk. Ízlés szerint kockázhatjuk, vagy vághatjuk csíkokra is. A lényeg, hogy kicsit vaskosabb darabokat kapjunk, mint mikor a hagyományos ecetes léhez aprítjuk a gumókat.
A joghurtba elkeverjük a többi hozzávalót és ezzel nyakon öntjük a cékladarabokat. Jól átkeverjük és megszórjuk petrezselyemzölddel.
Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »