Joghurtos céklasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3-4 db cékla megfőzve
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 ek majonéz
  • csipet só
  • csipet cukor
  • 1 tk ecetes torma
  • petrezselyemzöld ízlés szerint

Elkészítése:

A megfőtt és kihűtött céklát feldaraboljuk. Ízlés szerint kockázhatjuk, vagy vághatjuk csíkokra is. A lényeg, hogy kicsit vaskosabb darabokat kapjunk, mint mikor a hagyományos ecetes léhez aprítjuk a gumókat.

A joghurtba elkeverjük a többi hozzávalót és ezzel nyakon öntjük a cékladarabokat. Jól átkeverjük és megszórjuk petrezselyemzölddel.

Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.