Húsvéti maradékmentő saláta recept
Hozzávalók:
- 2 vékony szelet füstölt sonka
- 1 keményre főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4-5 nagyobb jégsaláta levél
- 1-2 koktélparadicsom
- 1 hónapos retek
- 1 újhagyma zöld szárával együtt
Öntethez:
- 1 ek tejföl
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 tk majonéz
- 1 kk mustár
Elkészítése:
Először az öntethez a tejfölt jól kikeverjük a sóval, borssal, majonézzel és a mustárral. A sonkát kisebb darabokra vágjuk.
A tojás héját eltávolítjuk, majd feldaraboljuk.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a jégsaláta leveleit apróra tépkedjük, a retket és az újhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk.
A saláta leveleket egy tányérra rakjuk, tetszőleges sorrendben a többi hozzávalót rárakjuk. Meghintjük egy csipet sóval, és az öntettel meglocsolva kínáljuk.
Tipp:
Maradt húsvétról egy kevés sonka, tojás, és némi zöldséggel egyszerű, könnyű saláta vacsora lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


