Húsos-gombás saláta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 1 konzerv szeletelt gomba
- 1 konzerv vörös bab
- 1 db kígyóuborka
- 2 fej lila hagyma
- 50 dkg franciasaláta alap
- 5 dl tejföl
- 3 dl majonéz
- 2 ek olaj
- só
- fokhagymapor
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát, a sót és az ételízesítőt, majd tovább pirítjuk.
Sós vízben megfőzzük a francia saláta alapot, közben elkészítjük a mártást. Simára keverjük a tejfölt a majonézzel és a borssal, majd beleszeleteljük az uborkát és a hagymát, végül hozzáadjuk a babot is. Amikor a húst megpirult, összekeverjük a francia saláta alappal és a mártással. Ízlés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.