Húsos-gombás saláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 1 konzerv szeletelt gomba
- 1 konzerv vörös bab
- 1 db kígyóuborka
- 2 fej lila hagyma
- 50 dkg franciasaláta alap
- 5 dl tejföl
- 3 dl majonéz
- 2 ek olaj
- só
- fokhagymapor
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát, a sót és az ételízesítőt, majd tovább pirítjuk.
Sós vízben megfőzzük a francia saláta alapot, közben elkészítjük a mártást. Simára keverjük a tejfölt a majonézzel és a borssal, majd beleszeleteljük az uborkát és a hagymát, végül hozzáadjuk a babot is. Amikor a húst megpirult, összekeverjük a francia saláta alappal és a mártással. Ízlés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »