Húsos-gombás saláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 1 konzerv szeletelt gomba
- 1 konzerv vörös bab
- 1 db kígyóuborka
- 2 fej lila hagyma
- 50 dkg franciasaláta alap
- 5 dl tejföl
- 3 dl majonéz
- 2 ek olaj
- só
- fokhagymapor
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát, a sót és az ételízesítőt, majd tovább pirítjuk.
Sós vízben megfőzzük a francia saláta alapot, közben elkészítjük a mártást. Simára keverjük a tejfölt a majonézzel és a borssal, majd beleszeleteljük az uborkát és a hagymát, végül hozzáadjuk a babot is. Amikor a húst megpirult, összekeverjük a francia saláta alappal és a mártással. Ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »