Húsos-gombás saláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 konzerv szeletelt gomba
  • 1 konzerv vörös bab
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 fej lila hagyma
  • 50 dkg franciasaláta alap
  • 5 dl tejföl
  • 3 dl majonéz
  • 2 ek olaj
  • fokhagymapor

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát, a sót és az ételízesítőt, majd tovább pirítjuk.

Sós vízben megfőzzük a francia saláta alapot, közben elkészítjük a mártást. Simára keverjük a tejfölt a majonézzel és a borssal, majd beleszeleteljük az uborkát és a hagymát, végül hozzáadjuk a babot is. Amikor a húst megpirult, összekeverjük a francia saláta alappal és a mártással.  Ízlés szerint díszítjük.