Hideg rizssaláta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg. rizs
- 1 zöldpaprika
- 2 db. hegyes erős paprika
- 1 cs retek
- 1-2 kínai kel levél
- 3 zellerszár
- 1 ek. olaj
- 1 citrom leve
- 1 késhegynyi bors
- 1 fej saláta
Elkészítése: A rizst enyhén sós vízben megfözzük lecsepegtetjük, és kihütjük. A zöldséget ízlésesen feldaraboljuk,a salátát keskeny csíkokra vágjuk, a kelleveleket laskára, a paprikát vékony karikára, a retket vékony szeletekre, a zellerszárat fél cm-es darabokra, és a petrezselyemzöldet apróra. A rizst összekeverjük a zöldségekkel, leöntjük olajjal, citromlével, megborsozzuk, és alaposan összekeverjük. Hidegen tálaljuk.
[ad#Google Adsense Cikk]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »