Hagymás paradicsomsaláta recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg paradicsom
- 4 szál újhagyma
- 1 ek cukor
- só
- 4 ek 10%-os ecet
- 2 ek olívaolaj vagy tökmagolaj
Elkészítése:
A paradicsomot megmossuk és cikkekre vágjuk. A hagyma fehér részét csíkokra, zöld részét karikákra daraboljuk.
Egy tányér alját körbe kirakjuk paradicsomcikkekkel és közéjük a hagyma csíkokat teszünk.
Ezt a sort megismételjük csak akkor a paradicsom cikkeket ellentétes irányba rakjuk. Közepébe rakjuk a hagyma zöld részét.
Olajat,ecetet,sót és a cukrot összekeverjük és a salátát leöntjük vele.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »