Gyömbéres vegyes saláta recept

Hozzávalók:
- 1 kis fej lila káposzta
- 1 jégsaláta
- 2 sárgarépa,
- 1 csomag petrezselyem zöld
- 2 dl oliva olaj
- 1 dl víz
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
- 1 mokkáskanál őrölt tarka bors
- 1 mokkáskanál morzsolt zsálya (ha van friss, apróra vágva)
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- só
Elkészítése:
A lila káposztát és a jégsalátát tetszés szerint összevágjuk, a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ízlés szerint sózzuk, összeforgatjuk, hagyjuk állni, míg elkészítjük az öntetet. Petrezselyem zöld kétharmad részét apróra vágjuk, egyharmad részét nagyobbra.
Olíva olajat, vizet, fűszereket, citromlevet összekeverjük, apróra vágott petrezselyem zöldet összekeverjük, ráöntjük a felvágott zöldségekre és jól összeforgatjuk.
Tetejére a megmarad petrezselyem zöld.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »