Gyömbéres vegyes saláta recept

Hozzávalók:
- 1 kis fej lila káposzta
- 1 jégsaláta
- 2 sárgarépa,
- 1 csomag petrezselyem zöld
- 2 dl oliva olaj
- 1 dl víz
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
- 1 mokkáskanál őrölt tarka bors
- 1 mokkáskanál morzsolt zsálya (ha van friss, apróra vágva)
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- só
Elkészítése:
A lila káposztát és a jégsalátát tetszés szerint összevágjuk, a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ízlés szerint sózzuk, összeforgatjuk, hagyjuk állni, míg elkészítjük az öntetet. Petrezselyem zöld kétharmad részét apróra vágjuk, egyharmad részét nagyobbra.
Olíva olajat, vizet, fűszereket, citromlevet összekeverjük, apróra vágott petrezselyem zöldet összekeverjük, ráöntjük a felvágott zöldségekre és jól összeforgatjuk.
Tetejére a megmarad petrezselyem zöld.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »