Greco-italiano saláta recept

Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 1 nagyobb citrom
- 1 konzerv fekete olíva bogyó
- félzsíros sajt 300 g
- 1 konzerves kukorica
- 4 nagyobb db champion gomba
- 4 db paradicsom
- 1 kígyó uborka
- saláta levelek
- 1 csomag oregánó
- 3 dl olíva olaj
- 2 szelet tengeri halfilé(ízlés szerint választható, csak tengeri legyen és ne zsíros)
- 2 szelet bacon
- só
- bors
Elkészítése:
Az oregánót beleöntjük az olajba.
A halat besózzuk és borsozzuk és borsozzuk, majd alufóliával letakarva betesszük a hűtőbe. A zöldségeket megpucoljuk, a gombáról a felső rétegét óvatosan leszedjük, majd megsózzuk. A sajtot kockára vágjuk, a zöldségeket apróra vágjuk, a salátát összetépkedjük. A felaprított zöldségeket egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a kukoricát és az olíva bogyókat is, majd ráöntjük az oregánós olajat és alaposan összeforgatjuk. A gomba fejekbe teszünk bacont és sajtot teszünk a tetejére, majd a hallal együtt a sütőben szép pirosra sütjük. A maradék sajtot a salátához keverjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »