Greco-italiano saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Greco-italiano saláta

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb citrom
  • 1 konzerv fekete olíva bogyó
  • félzsíros sajt 300 g
  • 1 konzerves kukorica
  • 4 nagyobb db champion gomba
  • 4 db paradicsom
  • 1 kígyó uborka
  • saláta levelek
  • 1 csomag oregánó
  • 3 dl olíva olaj
  • 2 szelet tengeri halfilé(ízlés szerint választható, csak tengeri legyen és ne zsíros)
  • 2 szelet bacon
  • bors

Elkészítése:
Az oregánót beleöntjük az olajba.
A halat besózzuk és borsozzuk és borsozzuk, majd alufóliával letakarva betesszük a hűtőbe. A zöldségeket megpucoljuk, a gombáról a felső rétegét óvatosan leszedjük, majd megsózzuk. A sajtot kockára vágjuk, a zöldségeket apróra vágjuk, a salátát összetépkedjük. A felaprított zöldségeket egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a kukoricát és az olíva bogyókat is, majd ráöntjük az oregánós olajat és alaposan összeforgatjuk. A gomba fejekbe teszünk bacont és sajtot teszünk a tetejére, majd a hallal együtt a sütőben szép pirosra sütjük. A maradék sajtot a salátához keverjük.