Görög saláta, tonhallal és dióval recept

Hozzávalók:
- 2 doboz olajos tonhalkonzerv
- 1 közepes lilahagyma
- 4 paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 1 csomag feta sajt
- 1 csomag saláta mix
- 1 marék dió
- 10-15 szem olajbogyó
- 1 citrom
- olívaolaj
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
Elkészítése:
A saláta mixet egy nagy tálba öntjük, majd feldaraboljuk a paradicsomokat, a kígyóuborkát, valamint felaprítjuk a hagymát és a mixhez adjuk.
Az olajbogyót elfelezve szintén hozzáadjuk, majd felkockázzuk a feta sajtot és ez is mehet bele.
Leszűrjük az egyik tonhalkonzervet, a másikat pedig egyben hozzáadjuk (olívaolaj helyett, az egyik tonhalkonzerv olaját is használhatjuk).
Meglocsoljuk citrommal, fűszerezzük a keveréket, beletördeljük, morzsoljuk a diót és jól összeforgatjuk az egészet.
Hűtőben lefedve, hagyjuk érni tálalásig.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »