Görög saláta, tonhallal és dióval recept

Hozzávalók:
- 2 doboz olajos tonhalkonzerv
- 1 közepes lilahagyma
- 4 paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 1 csomag feta sajt
- 1 csomag saláta mix
- 1 marék dió
- 10-15 szem olajbogyó
- 1 citrom
- olívaolaj
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
Elkészítése:
A saláta mixet egy nagy tálba öntjük, majd feldaraboljuk a paradicsomokat, a kígyóuborkát, valamint felaprítjuk a hagymát és a mixhez adjuk.
Az olajbogyót elfelezve szintén hozzáadjuk, majd felkockázzuk a feta sajtot és ez is mehet bele.
Leszűrjük az egyik tonhalkonzervet, a másikat pedig egyben hozzáadjuk (olívaolaj helyett, az egyik tonhalkonzerv olaját is használhatjuk).
Meglocsoljuk citrommal, fűszerezzük a keveréket, beletördeljük, morzsoljuk a diót és jól összeforgatjuk az egészet.
Hűtőben lefedve, hagyjuk érni tálalásig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »