Görög saláta, tonhallal és dióval recept
Hozzávalók:
- 2 doboz olajos tonhalkonzerv
- 1 közepes lilahagyma
- 4 paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 1 csomag feta sajt
- 1 csomag saláta mix
- 1 marék dió
- 10-15 szem olajbogyó
- 1 citrom
- olívaolaj
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
Elkészítése:
A saláta mixet egy nagy tálba öntjük, majd feldaraboljuk a paradicsomokat, a kígyóuborkát, valamint felaprítjuk a hagymát és a mixhez adjuk.
Az olajbogyót elfelezve szintén hozzáadjuk, majd felkockázzuk a feta sajtot és ez is mehet bele.
Leszűrjük az egyik tonhalkonzervet, a másikat pedig egyben hozzáadjuk (olívaolaj helyett, az egyik tonhalkonzerv olaját is használhatjuk).
Meglocsoljuk citrommal, fűszerezzük a keveréket, beletördeljük, morzsoljuk a diót és jól összeforgatjuk az egészet.
Hűtőben lefedve, hagyjuk érni tálalásig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

