Görög saláta, tonhallal és dióval recept

Hozzávalók:
- 2 doboz olajos tonhalkonzerv
- 1 közepes lilahagyma
- 4 paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 1 csomag feta sajt
- 1 csomag saláta mix
- 1 marék dió
- 10-15 szem olajbogyó
- 1 citrom
- olívaolaj
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
Elkészítése:
A saláta mixet egy nagy tálba öntjük, majd feldaraboljuk a paradicsomokat, a kígyóuborkát, valamint felaprítjuk a hagymát és a mixhez adjuk.
Az olajbogyót elfelezve szintén hozzáadjuk, majd felkockázzuk a feta sajtot és ez is mehet bele.
Leszűrjük az egyik tonhalkonzervet, a másikat pedig egyben hozzáadjuk (olívaolaj helyett, az egyik tonhalkonzerv olaját is használhatjuk).
Meglocsoljuk citrommal, fűszerezzük a keveréket, beletördeljük, morzsoljuk a diót és jól összeforgatjuk az egészet.
Hűtőben lefedve, hagyjuk érni tálalásig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »