Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Görög saláta recept

Görög saláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A salátához:

    • 2 nagyobb paradicsom
    • 1 db kígyóuborka
    • 4 kis fej salotta hagyma, vagy lilahagyma
    • 1 kisebb pritaminpaprika
    • 15 db olajbogyó
    • 125 g feta sajt

    Az öntethez

    • 4 ek olívaolaj
    • 1,5 tk citromlé
    • 1 tk bazsalikom (púpozott)
    • só, bors

    Elkészítése:

    Először az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet, a sót borsot és a bazsalikomot.

    Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.

    A paradicsomot, uborkát, pritaminpaprikát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Kimagozzuk az olívabogyót, ha szükséges, és a többi zöldséghez keverjük.

    Kis kockákra vágjuk a feta sajtot, és azt is hozzáadjuk.

    Kivesszük az öntetet a hűtőből, és a salátára öntjük. Óvatosan, a kezünkkel keverjük meg, nehogy összetörjön.

    Egy-két órára hűtőbe tesszük, majd magában, vagy hús mellé tálaljuk.

    Díszíthetjük friss bazsalikomlevéllel.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá