Görög saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A salátához:

  • 2 nagyobb paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 4 kis fej salotta hagyma, vagy lilahagyma
  • 1 kisebb pritaminpaprika
  • 15 db olajbogyó
  • 125 g feta sajt

Az öntethez

  • 4 ek olívaolaj
  • 1,5 tk citromlé
  • 1 tk bazsalikom (púpozott)
  • só, bors

Elkészítése:

Először az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet, a sót borsot és a bazsalikomot.

Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.

A paradicsomot, uborkát, pritaminpaprikát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Kimagozzuk az olívabogyót, ha szükséges, és a többi zöldséghez keverjük.

Kis kockákra vágjuk a feta sajtot, és azt is hozzáadjuk.

Kivesszük az öntetet a hűtőből, és a salátára öntjük. Óvatosan, a kezünkkel keverjük meg, nehogy összetörjön.

Egy-két órára hűtőbe tesszük, majd magában, vagy hús mellé tálaljuk.

Díszíthetjük friss bazsalikomlevéllel.