Görög saláta recept

Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 4 paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- 16 dkg fekete olívabogyó (a Baresa gm)
- 1 csomag feta sajt
- fél citrom leve
- ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megmosom.
A paradicsomot, az uborkát és a fetát nagyobb, a lilahagymát apró kockára vágom. Az olíva bogyót elfelezem és a felaprított hozzávalókat egy tálba rétegezem.
Egy kisebb befőttes üvegbe belefacsarom a citrom levét, hozzá adom a sót, a fehér borsot, ráteszem a kupakját és addig rázom még egyneművé válik.
A zöldségeket meglocsolom az öntettel, majd óvatosan, hogy a feta ne törjön összeforgatom.
Tálalásnál megszórom petrezselyem zölddel.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »