Görög saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kígyóuborka
  • 4 paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 16 dkg fekete olívabogyó (a Baresa gm)
  • 1 csomag feta sajt
  • fél citrom leve
  • ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

A zöldségeket alaposan megmosom.

A paradicsomot, az uborkát és a fetát nagyobb, a lilahagymát apró kockára vágom. Az olíva bogyót elfelezem és a felaprított hozzávalókat egy tálba rétegezem.

Egy kisebb befőttes üvegbe belefacsarom a citrom levét, hozzá adom a sót, a fehér borsot, ráteszem a kupakját és addig rázom még egyneművé válik.

A zöldségeket meglocsolom az öntettel, majd óvatosan, hogy a feta ne törjön összeforgatom.

Tálalásnál megszórom petrezselyem zölddel.

Jó étvágyat!