Galambbegysaláta csirkehússal recept
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 1 mk szárnyas fűszerkeverék
- 3 ek olívaolaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs galambbegysaláta
- 1 piros húsú paprika
- 2 szál zöldhagyma
- 4 dl natúr joghurt vagy tejföl ( én az utóbbit használtam)
Elkészítése:
A húst megmossuk, leszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk, összeforgatjuk a fűszerkeverékkel, kicsit állni hagyjuk. Majd az olajat felforrósítjuk, a húst puhára pirítjuk benne. Hűlni hagyjuk.
A tojásokat megfőzzük, majd jól lehűtjük, meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A salátát megmossuk, leszárítjuk, vagy centrifugázzuk salátacentrifugában.
A paprikát vékony szeletekre vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk, szintén tisztítás után. A salátát nagy tálba szórjuk, majd rátesszük a tojásokat és a húscsíkokat.
A joghurtot elkeverjük a hagymával, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk vele a salátát. Megszórjuk paprikával és azonnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

