Fűszeres sült cékla recept

Hozzávalók:
- 2 cékla
- 1 mk oregánó
- színes bors
- só
- 0,5 citrom leve
- 1 ek méz
- 2-3 ek olívaolaj
Elkészítése:
A céklát jó alaposan megmossuk, és négyfelé vágjuk.
Egy jénai tálba helyezzük egymás mellé, majd ízlés szerint megszórjuk oregánóval, színes borssal és egy pici sóval.
A citromlevet, a mézet és az olívaolajat jól kikeverjük majd a céklák tetejére kanalazzuk.
A jénai tálat alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon 45-50 perc alatt készre sütjük. Még melegen megpucoljuk.
Tálaláskor a fennmaradó ízesített olívaolajjal meglocsoljuk.
Kitűnő köretként, salátaként, de akár csak önmagában is fogyasztható.
A fűszeres sült cékla kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »