Fűszeres sült cékla recept

Hozzávalók:
- 2 cékla
- 1 mk oregánó
- színes bors
- só
- 0,5 citrom leve
- 1 ek méz
- 2-3 ek olívaolaj
Elkészítése:
A céklát jó alaposan megmossuk, és négyfelé vágjuk.
Egy jénai tálba helyezzük egymás mellé, majd ízlés szerint megszórjuk oregánóval, színes borssal és egy pici sóval.
A citromlevet, a mézet és az olívaolajat jól kikeverjük majd a céklák tetejére kanalazzuk.
A jénai tálat alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon 45-50 perc alatt készre sütjük. Még melegen megpucoljuk.
Tálaláskor a fennmaradó ízesített olívaolajjal meglocsoljuk.
Kitűnő köretként, salátaként, de akár csak önmagában is fogyasztható.
A fűszeres sült cékla kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »