Fűszeres sült cékla recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 2 cékla
- 1 mk oregánó
- színes bors
- só
- 0,5 citrom leve
- 1 ek méz
- 2-3 ek olívaolaj
Elkészítése:
A céklát jó alaposan megmossuk, és négyfelé vágjuk.
Egy jénai tálba helyezzük egymás mellé, majd ízlés szerint megszórjuk oregánóval, színes borssal és egy pici sóval.
A citromlevet, a mézet és az olívaolajat jól kikeverjük majd a céklák tetejére kanalazzuk.
A jénai tálat alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon 45-50 perc alatt készre sütjük. Még melegen megpucoljuk.
Tálaláskor a fennmaradó ízesített olívaolajjal meglocsoljuk.
Kitűnő köretként, salátaként, de akár csak önmagában is fogyasztható.
A fűszeres sült cékla kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 139 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 10 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.