Franciasalátás nyuszi recept
Hozzávalók:
- 1 kg franciasaláta alap
- 30 dkg majonéz
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk tökmagolaj
- 1 kk citromlé
Díszítéshez
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg párizsi
- 1 db fekete olajbogyó
- 1 közepes paradicsom
Elkészítése:
A saláta alapot sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tejfölt a majonézzel, a tökmagolajjal, a citromlével kikeverjük, belezúzzuk a fokhagymát, ízlés szerint borsozzuk, fűszerezzük.
A kikevert tejfölös majonézt a lecsöpögtetett salátával összekeverjük.
Egy tányérra halmozunk egy adagot. Megformázzuk a nyuszi fejét és a füleit. Ketté vágott főtt tojás a pofija, ppárizsi szeletek a szemei, szája és a füle belseje. Ketté vágott olajbogyó a szemei, paradicsom cikk az orra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


