Franciasalátás nyuszi recept

Hozzávalók:
- 1 kg franciasaláta alap
- 30 dkg majonéz
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk tökmagolaj
- 1 kk citromlé
Díszítéshez
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg párizsi
- 1 db fekete olajbogyó
- 1 közepes paradicsom
Elkészítése:
A saláta alapot sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tejfölt a majonézzel, a tökmagolajjal, a citromlével kikeverjük, belezúzzuk a fokhagymát, ízlés szerint borsozzuk, fűszerezzük.
A kikevert tejfölös majonézt a lecsöpögtetett salátával összekeverjük.
Egy tányérra halmozunk egy adagot. Megformázzuk a nyuszi fejét és a füleit. Ketté vágott főtt tojás a pofija, ppárizsi szeletek a szemei, szája és a füle belseje. Ketté vágott olajbogyó a szemei, paradicsom cikk az orra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »