Franciasalátás nyuszi

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg franciasaláta alap
  • 30 dkg majonéz
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk tökmagolaj
  • 1 kk citromlé

Díszítéshez

  • 1 tojás
  • 5 dkg párizsi
  • 1 db fekete olajbogyó
  • 1 közepes paradicsom

Elkészítése:

A saláta alapot sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tejfölt a majonézzel, a tökmagolajjal, a citromlével kikeverjük, belezúzzuk a fokhagymát, ízlés szerint borsozzuk, fűszerezzük.

A kikevert tejfölös majonézt a lecsöpögtetett salátával összekeverjük.

Egy tányérra halmozunk egy adagot. Megformázzuk a nyuszi fejét és a füleit. Ketté vágott főtt tojás a pofija, ppárizsi szeletek a szemei, szája és a füle belseje. Ketté vágott olajbogyó a szemei, paradicsom cikk az orra.