Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Franciasaláta őzgerincben recept

Franciasaláta őzgerincben
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg franciasaláta zöldség
    • 300 g tejföl
    • cukor, ecet (ízlés szerint)
    • 1 doboz csemege uborka
    • kevés alma héjastól
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs zselatin

    Elkészítése:
    Megfőzzük sós vízben a zöldségkeveréket, leszűrjük, majd kihűtjük. A tojásokat forró vízbe tesszük főni és 15 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűtjük.

    A cukrot kikeverjük az ecetben, hozzáadjuk a tejfölt és a kihűlt zöldségeket illetve a felkockázott almát és a csemege uborkát.

    1 dl forró vízben feloldjuk a zselatint és egyből a salátához keverjük.

    Folpackkal bélelt formába öntjük a saláta felét, majd a megpucolt tojásokat sorban ráhelyezzük és a tetejére öntjük a maradék salátát is.

    Az így elkészült salátánkat, dermedésig hűtőben tartjuk.

    A formából kiborítjuk és szeletelve tálaljuk, önállóan vagy köretként.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá