Franciasaláta őzgerincben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg franciasaláta zöldség
  • 300 g tejföl
  • cukor, ecet (ízlés szerint)
  • 1 doboz csemege uborka
  • kevés alma héjastól
  • 5 tojás
  • 1 cs zselatin

Elkészítése:
Megfőzzük sós vízben a zöldségkeveréket, leszűrjük, majd kihűtjük. A tojásokat forró vízbe tesszük főni és 15 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűtjük.

A cukrot kikeverjük az ecetben, hozzáadjuk a tejfölt és a kihűlt zöldségeket illetve a felkockázott almát és a csemege uborkát.

1 dl forró vízben feloldjuk a zselatint és egyből a salátához keverjük.

Folpackkal bélelt formába öntjük a saláta felét, majd a megpucolt tojásokat sorban ráhelyezzük és a tetejére öntjük a maradék salátát is.

Az így elkészült salátánkat, dermedésig hűtőben tartjuk.

A formából kiborítjuk és szeletelve tálaljuk, önállóan vagy köretként.