Franciasaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 45 dkg francia saláta alap (mirelit)
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Öntethez:
- 25 dkg majonéz
- 150 g tejföl
- 1 tk mustár
- 1 ek (olíva)olaj
- 1 kk só
- 1 nagyobb csipet őrölt fehérbors
- 1 tk cukor
Elkészítése:
A saláta alapot enyhén sós vízben a tasakon leírtak szerint megfőzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.
A tojásokat szintén megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk és a csúcsosabbik végét levágjuk. Kivesszük a sárgáját és hozzádaraboljuk a zöldségekhez.
Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük, ízlés szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk.
Miután az alap kihűlt, összekeverjük az öntettel és a tojásfehérjébe is rakunk 1-1 kanállal, amiket a saláta tetejére a töltött felével lefelé belehelyezünk.
Díszítjük zöldfűszerrel, pirosarany pöttyel és tálalásig a hűtőszekrényben tároljuk!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »