Franciasaláta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 45 dkg francia saláta alap (mirelit)
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Öntethez:
- 25 dkg majonéz
- 150 g tejföl
- 1 tk mustár
- 1 ek (olíva)olaj
- 1 kk só
- 1 nagyobb csipet őrölt fehérbors
- 1 tk cukor
Elkészítése:
A saláta alapot enyhén sós vízben a tasakon leírtak szerint megfőzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.
A tojásokat szintén megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk és a csúcsosabbik végét levágjuk. Kivesszük a sárgáját és hozzádaraboljuk a zöldségekhez.
Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük, ízlés szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk.
Miután az alap kihűlt, összekeverjük az öntettel és a tojásfehérjébe is rakunk 1-1 kanállal, amiket a saláta tetejére a töltött felével lefelé belehelyezünk.
Díszítjük zöldfűszerrel, pirosarany pöttyel és tálalásig a hűtőszekrényben tároljuk!
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.