Francia saláta gazdagon recept

Hozzávalók:
- burgonya
- sárgarépa
- fehérrépa
- zöldborsó
- vöröshagyma esetleg lilahagyma
- csemegeuborka
- kukorica
- alma
- tojás
- zalai felvágott(vagy sonka,esetleg főtt-füstölt tarja)
Az öntethez:
- majonéz
- tejföl
- mustár
- citromlé
- cukor
- só
- bors
Elkészítése:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A sárgarépát, fehérrépát, zöldborsót (vagy a zacskós vegyeszöldséget) szintén megfőzzük sós vízben, majd lecsepegtetjük. Ezeket apróra vágott csemegeuborkával, almával, lecsepegtetett kukoricával összekeverjük. Keményre főtt és összekockázott tojást, valamint összekockázott zalai felvágottat keverünk hozzá. Ráöntjük a tejfölt és a majonézt, majd egy aprócska vöröshagyma negyedét fokhagymanyomóval belenyomva (vagy nagyon apróra vágva), 1 kanál mustárral, 1 kávéskanál citromlével, ízlés szerinti sóval, cukorral, borssal készre ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »