Francia saláta gazdagon

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • burgonya
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zöldborsó
  • vöröshagyma esetleg lilahagyma
  • csemegeuborka
  • kukorica
  • alma
  • tojás
  • zalai felvágott(vagy sonka,esetleg főtt-füstölt tarja)

Az öntethez:

  • majonéz
  • tejföl
  • mustár
  • citromlé
  • cukor
  • bors

Elkészítése:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A sárgarépát, fehérrépát, zöldborsót (vagy a zacskós vegyeszöldséget) szintén megfőzzük sós vízben, majd lecsepegtetjük. Ezeket apróra vágott csemegeuborkával, almával, lecsepegtetett kukoricával összekeverjük. Keményre főtt és összekockázott tojást, valamint összekockázott zalai felvágottat keverünk hozzá. Ráöntjük a tejfölt és a majonézt, majd egy aprócska vöröshagyma negyedét fokhagymanyomóval belenyomva (vagy nagyon apróra vágva), 1 kanál mustárral, 1 kávéskanál citromlével, ízlés szerinti sóval, cukorral, borssal készre ízesítjük.