Francia fejes saláta recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej saláta
- 1 kiskanál enyhe ecet
- 4-5 kiskanál olaj
- csipet só
- 1 kiskanál mustár
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 csokor metélőhagyma vagy 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
Elkészítés:
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, és nemcsak lecsepegtetjük a szitán, de konyharuhába tekerve, ki is nyomkodjuk belőle a vizet. Szétbontva laskára vágjuk. A mustárt az ecettel, a cukorral meg a sóval kikeverjük, az összevagdalt hagymafélét beletesszük, az olajat beleöntjük, és sűrű mártássá keverjük. Ebbe forgatjuk a majdnem száraz salátaleveleket, amelyeket egyenletesen bevon az olajos-fűszeres mártás. Néhány perc múlva már tálalhatjuk is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »