Forrázott káposztasaláta recept

Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 kávéskanál köménymag
- 1 kávéskanál morzsolt csombor (borsikafű)
- 1 kávéskanál szemes bors
- 1 csapott kanál só
- 1 kanál ecet
- 1 kanál cukor vagy édesítőszer (szorbit)
Elkészítése:
A káposztát felcsíkozzuk vagy legyaluljuk (én jobban kedvelem a szálasra vágott rusztikus csíkozott káposztát). A vöröshagymát felkarikázzuk.
Nagyobb fazékban vizet forralunk, beleszórunk kevés köménymagot, kevés szemes borsot, enyhén megsózzuk, majd amikor lobog a víz, beletesszük a felkarikázott hagymát és a szálasra vágott káposztát. Nem főzzük! A forrázás után a vizet leöntjük róla.
Hagyjuk, hogy kihűljön és leöntjük az ecettel, cukrot vagy cukorpótlót (szorbitot) szórunk rá, majd kevés csomborral (borsikafű) átforgatjuk. A borsikafű puffadás csökkentő hatása miatt, javasolt minden káposztás, babos ételhez.
Tipp:
Cukorbetegek cukor helyett használjanak édesítőszert. Javaslom a szorbitot, melyből ugyanannyi szükséges, mint a cukorból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »