Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Forrázott káposztasaláta recept

Forrázott káposztasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej káposzta
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 kávéskanál köménymag
    • 1 kávéskanál morzsolt csombor (borsikafű)
    • 1 kávéskanál szemes bors
    • 1 csapott kanál só
    • 1 kanál ecet
    • 1 kanál cukor vagy édesítőszer (szorbit)

    Elkészítése:

    A káposztát felcsíkozzuk vagy legyaluljuk (én jobban kedvelem a szálasra vágott rusztikus csíkozott káposztát). A vöröshagymát felkarikázzuk.

    Nagyobb fazékban vizet forralunk, beleszórunk kevés köménymagot, kevés szemes borsot, enyhén megsózzuk, majd amikor lobog a víz, beletesszük a felkarikázott hagymát és a szálasra vágott káposztát. Nem főzzük! A forrázás után a vizet leöntjük róla.

    Hagyjuk, hogy kihűljön és leöntjük az ecettel, cukrot vagy cukorpótlót (szorbitot) szórunk rá, majd kevés csomborral (borsikafű) átforgatjuk. A borsikafű puffadás csökkentő hatása miatt, javasolt minden káposztás, babos ételhez.

    Tipp:

    Cukorbetegek cukor helyett használjanak édesítőszert. Javaslom a szorbitot, melyből ugyanannyi szükséges, mint a cukorból.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá