Forrázott káposztasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 kávéskanál köménymag
  • 1 kávéskanál morzsolt csombor (borsikafű)
  • 1 kávéskanál szemes bors
  • 1 csapott kanál só
  • 1 kanál ecet
  • 1 kanál cukor vagy édesítőszer (szorbit)

Elkészítése:

A káposztát felcsíkozzuk vagy legyaluljuk (én jobban kedvelem a szálasra vágott rusztikus csíkozott káposztát). A vöröshagymát felkarikázzuk.

Nagyobb fazékban vizet forralunk, beleszórunk kevés köménymagot, kevés szemes borsot, enyhén megsózzuk, majd amikor lobog a víz, beletesszük a felkarikázott hagymát és a szálasra vágott káposztát. Nem főzzük! A forrázás után a vizet leöntjük róla.

Hagyjuk, hogy kihűljön és leöntjük az ecettel, cukrot vagy cukorpótlót (szorbitot) szórunk rá, majd kevés csomborral (borsikafű) átforgatjuk. A borsikafű puffadás csökkentő hatása miatt, javasolt minden káposztás, babos ételhez.

Tipp:

Cukorbetegek cukor helyett használjanak édesítőszert. Javaslom a szorbitot, melyből ugyanannyi szükséges, mint a cukorból.