Fokhagymás-tejfölös cukkinisaláta recept
Hozzávalók:
- 1 kisebb, zsenge cukkini
- 2 nagy csipet só
- 5 púpos ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 1 csipet só
Elkészítése:
A megtisztított cukkinit uborkagyalunk vékonyra vágjuk, vagy egy éles késsel egész vékonyra szeleteljük.
Meghintjük sóval, és félretesszük kb. 10 percre.
Közben a tejfölt egy tálkába kanalazzuk, elkeverjük benne a sót, a majonézt és a fokhagymakrémet (vagy zúzott fokhagymát). A levet eresztett cukkinit alaposan kicsavarjuk, és a tejfölbe forgatjuk.
Kínálhatjuk sült, vagy bundás húsokhoz egyaránt, de grillezett falatoknak is remek kísérője lehet.
Tipp:
Nagyon szeretjük a tejfölös uborkasalátát, de még nincs annyi nagyobb darab a kertben, hogy készíthessek belőle. Van ellenben zsenge cukkini. Így próba szerencse alapon összeállítottam egy kisebb adagot. Nagyon finom lett, jó fokhagymás, pont ahogyan szeretjük :-)
A fokhagymás-tejfölös cukkinisaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

