Fokhagymás-tejfölös cukkinisaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 1 kisebb, zsenge cukkini
- 2 nagy csipet só
- 5 púpos ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 1 csipet só
Elkészítése:
A megtisztított cukkinit uborkagyalunk vékonyra vágjuk, vagy egy éles késsel egész vékonyra szeleteljük.
Meghintjük sóval, és félretesszük kb. 10 percre.
Közben a tejfölt egy tálkába kanalazzuk, elkeverjük benne a sót, a majonézt és a fokhagymakrémet (vagy zúzott fokhagymát). A levet eresztett cukkinit alaposan kicsavarjuk, és a tejfölbe forgatjuk.
Kínálhatjuk sült, vagy bundás húsokhoz egyaránt, de grillezett falatoknak is remek kísérője lehet.
Tipp:
Nagyon szeretjük a tejfölös uborkasalátát, de még nincs annyi nagyobb darab a kertben, hogy készíthessek belőle. Van ellenben zsenge cukkini. Így próba szerencse alapon összeállítottam egy kisebb adagot. Nagyon finom lett, jó fokhagymás, pont ahogyan szeretjük :-)
A fokhagymás-tejfölös cukkinisaláta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 130 kcal
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 12 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 12 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.