Ezersziget csirkesaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell vékonyra kockázva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- kicsi olaj
- 1/2 leveskocka
- bors
- főzőtejszín (opcionális)
- mustár (opcionális)
- 1 ezersziget öntet por (kotányi)
- 3 ek majonéz
- 1 db joghurt
- 1 db kefír
- 1 közepes kígyóuborka nagyobb kockákra vágva
- 1/4 jégsaláta összetépkedve, vagy összevágva
- 1 közepes fej lilahagyma vékony csíkokra vágva
- 1 db nagy paradicsom
- 1 paprika felkockázva
- kevés friss snidling (opcionális)
- 10 dkg sajt felkockázva
Elkészítése:
Az összevágott csirkemellet egy pici olajon fehére sütjük, majd izlés szerint ízesítjük (leveskocka,bors,bármilyen fűszerek, fokhagyma).
Hozzáöntjük a tejszínt és puhára pároljuk a húst. Ha még nem puha öntünk alá egy kis vizet és tovább pároljuk. Közben összevágjuk a zöldségeket és a sajtot.
Egy nagy tálba teszünk 1 joghurtot és 1 kefirt 3 kanál majonézt és jól összekeverjük az ezersziget porral.
Hozzátesszük a húst, a zöldségeket és a sajtot, majd jól összeforgatjuk.
Hűtve tálaljuk.
Tipp:
A húshoz bármilyen fűszer használható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »