Érlelt káposztasaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 0,5 fej káposzta
- 1 ek ételecet
- 1 mk őrölt kömény
- 1 kk só,
- 1 ek olívaolaj
- lila hagyma ízlés szerint
Elkészítése:
A káposztát vékony csíkokra szeljük, vagy legyaluljuk. Kicsit megsózzuk, fél órát állni hagyjuk. Felöntjük forró ecetes vízzel, melybe kevés őrölt köményt is keverünk, és addig hagyjuk benne “érlelődni” a káposztát, míg az teljesen ki nem hűl.
Ekkor leszűrjük, lila hagymát csíkozunk rá, és megcsorgatjuk ízlés szerinti mennyiségű olívaolajjal.
Finomsága egyszerűségében rejlik. A káposzta így megőrzi roppanósságát is, valamint a fűszeres lében állás során azok ízét is átveszi. Az olívaolajtól meg csak még finomabb, és jobban is csúszik.
A Érlelt káposztasaláta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 51 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.