Érlelt káposztasaláta recept

Hozzávalók:
- 0,5 fej káposzta
- 1 ek ételecet
- 1 mk őrölt kömény
- 1 kk só,
- 1 ek olívaolaj
- lila hagyma ízlés szerint
Elkészítése:
A káposztát vékony csíkokra szeljük, vagy legyaluljuk. Kicsit megsózzuk, fél órát állni hagyjuk. Felöntjük forró ecetes vízzel, melybe kevés őrölt köményt is keverünk, és addig hagyjuk benne “érlelődni” a káposztát, míg az teljesen ki nem hűl.
Ekkor leszűrjük, lila hagymát csíkozunk rá, és megcsorgatjuk ízlés szerinti mennyiségű olívaolajjal.
Finomsága egyszerűségében rejlik. A káposzta így megőrzi roppanósságát is, valamint a fűszeres lében állás során azok ízét is átveszi. Az olívaolajtól meg csak még finomabb, és jobban is csúszik.
A Érlelt káposztasaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »