Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Érlelt káposztasaláta recept

Érlelt káposztasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 fej káposzta
    • 1 ek ételecet
    • 1 mk őrölt kömény
    • 1 kk só,
    • 1 ek olívaolaj
    • lila hagyma ízlés szerint

    Elkészítése:

    A káposztát vékony csíkokra szeljük, vagy legyaluljuk. Kicsit megsózzuk, fél órát állni hagyjuk. Felöntjük forró ecetes vízzel, melybe kevés őrölt köményt is keverünk, és addig hagyjuk benne “érlelődni” a káposztát, míg az teljesen ki nem hűl.

    Ekkor leszűrjük, lila hagymát csíkozunk rá, és megcsorgatjuk ízlés szerinti mennyiségű olívaolajjal.

    Finomsága egyszerűségében rejlik. A káposzta így megőrzi roppanósságát is, valamint a fűszeres lében állás során azok ízét is átveszi. Az olívaolajtól meg csak még finomabb, és jobban is csúszik.

    A Érlelt káposztasaláta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 51 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá