Érlelt káposztasaláta recept

Hozzávalók:
- 0,5 fej káposzta
- 1 ek ételecet
- 1 mk őrölt kömény
- 1 kk só,
- 1 ek olívaolaj
- lila hagyma ízlés szerint
Elkészítése:
A káposztát vékony csíkokra szeljük, vagy legyaluljuk. Kicsit megsózzuk, fél órát állni hagyjuk. Felöntjük forró ecetes vízzel, melybe kevés őrölt köményt is keverünk, és addig hagyjuk benne “érlelődni” a káposztát, míg az teljesen ki nem hűl.
Ekkor leszűrjük, lila hagymát csíkozunk rá, és megcsorgatjuk ízlés szerinti mennyiségű olívaolajjal.
Finomsága egyszerűségében rejlik. A káposzta így megőrzi roppanósságát is, valamint a fűszeres lében állás során azok ízét is átveszi. Az olívaolajtól meg csak még finomabb, és jobban is csúszik.
A Érlelt káposztasaláta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »