Erdélyi öntött saláta recept
Hozzávalók:
- 1 nagy fej saláta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- néhány kanál tejföl
- ecet
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük. A pörcöt a zsírból kiszedjük, és melegen tartjuk. A salátafejet a francia fejes salátánál leírt módon előkészítjük, és tálra rakjuk. A szalonna zsírjába keverjük az összezúzott fokhagymát, néhány kanál tejfölt, pár csepp ecettel savanyítjuk, és forrón a salátára öntjük. A ropogós szalonna-darabkákat a tetejére szórjuk, és azonnal tálaljuk, mert csak frissen jó.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

