Erdélyi öntött saláta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 nagy fej saláta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- néhány kanál tejföl
- ecet
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük. A pörcöt a zsírból kiszedjük, és melegen tartjuk. A salátafejet a francia fejes salátánál leírt módon előkészítjük, és tálra rakjuk. A szalonna zsírjába keverjük az összezúzott fokhagymát, néhány kanál tejfölt, pár csepp ecettel savanyítjuk, és forrón a salátára öntjük. A ropogós szalonna-darabkákat a tetejére szórjuk, és azonnal tálaljuk, mert csak frissen jó.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.