Egzotikus gyümölcssaláta recept

Hozzávalók:
- 1 érett gránátalma
- 1 kaki szilva (datolyaszilva, sharonfruit)
- 1 körte
- 3 kivi
- 1 ek citromlé
- néhány csepp méz
- 2 cl vilmoskörte pálinka (opcionális csak felnőtteknek!)
Elkészítése:
A gránátalmát a boltban az alábbi módon választjuk ki: legyen sötét lilás–vörös színű, megtapintásakor érezzük, elválik a héj a belső résztől és a méretéhez képest könnyű legyen.
Az ehető részt úgy tudjuk legkönnyebben kinyerni, ha félbevágjuk a gyümölcsöt, majd ezeket ismét félbevágjuk. A negyedekből egy vízzel telt edény fölött tudjuk kiszedni, mivel így a hártyákat is külön tudjuk választani.
A többi gyümölcsöt meghámozzuk, majd kb 1 cm-es kockákra vágjuk. A körtét locsoljuk le a méz és citromlé keverékével, hogy ne barnuljon meg, majd alaposan forgassuk össze az összes hozzávalót.
Jól behűtjük (kb 1 óra alatt), majd tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »