Egzotikus gyümölcssaláta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 érett gránátalma
  • 1 kaki szilva (datolyaszilva, sharonfruit)
  • 1 körte
  • 3 kivi
  • 1 ek citromlé
  • néhány csepp méz
  • 2 cl vilmoskörte pálinka (opcionális csak felnőtteknek!)

Elkészítése:

A gránátalmát a boltban az alábbi módon választjuk ki: legyen sötét lilás–vörös színű, megtapintásakor érezzük, elválik a héj a belső résztől és a méretéhez képest könnyű legyen.

Az ehető részt úgy tudjuk legkönnyebben kinyerni, ha félbevágjuk a gyümölcsöt, majd ezeket ismét félbevágjuk. A negyedekből egy vízzel telt edény fölött tudjuk kiszedni, mivel így a hártyákat is külön tudjuk választani.

A többi gyümölcsöt meghámozzuk, majd kb 1 cm-es kockákra vágjuk. A körtét locsoljuk le a méz és citromlé keverékével, hogy ne barnuljon meg, majd alaposan forgassuk össze az összes hozzávalót.

Jól behűtjük (kb 1 óra alatt), majd tálaljuk.