Egyszerű káposztasaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kis fej káposzta
- 1 púpos tk só
- 3 ek cukor
- 1 ek ecet (20%-os)
- 1 csipet őrölt köménymag
Elkészítése:
A káposzta külső leveleit szedjük le (erre nem lesz szükség). A többi részt éles késsel vágjuk vékony csíkokra. Sózzuk, és fél órára tegyük félre.
A sótól a káposzta levet ereszt, ezt alaposan nyomkodjuk ki belőle, majd tegyünk rá annyi vizet, ami éppen ellepi. Cukorral, ecettel, és őrölt köménymaggal ízlés szerint ízesítsük. Forgassuk jól össze, és tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt kóstoljuk meg, és ha szükséges, még cukorral, ecettel ízesíthetjük.
Tipp:
Anyukám gyakran készít ilyen káposztasalátát, amit nagyon szeretek. Most én is összeállítottam egy adagot. Az ízesítése tulajdonképpen ízlés kérdése, kóstolgatással szabadon változtatható. Mi az édesebb változatot kedveljük. Remek kísérője sült húsoknak.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »