Egyiptomi paradicsomsaláta recept

Hozzávalók:
- 1 mogyoróhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- 5 közepes méretű paradicsom
- egy ek citromlé
- 1 marék frissen aprított turbolya
- turbolya hiányában metélőhagyma
Elkészítése:
Vágjuk a mogyoróhagymát és a fokhagymát olyan finomra, amennyire csak emberileg lehetséges – robotgéppel teljesen péppé is dolgozhatjuk –, majd tegyük egy kisebb tálba, öntsük rá az olajat, szórjuk meg sóval, szórjunk rá egy kis borsot, és hagyjuk érni, amíg a paradicsomot blansírozzuk.
Ehhez tegyük a paradicsomokat egy nagyobb tálba, öntsük fel forrásban lévő vízzel, hagyjuk ázni úgy öt percig, majd borítsuk egy szűrőbe, és tartsuk rövid időre a hideg vizes csap alá. Ezután már egy éles késsel könnyedén lehúzhatjuk a héját.
A meztelen paradicsomokat szeleteljük tetszőleges szélességűre, vagy kockára. Öntsük rá az öntetet, és lazán keverjük össze. A kész salátát érdemes pár óráig érni hagyni. Igaz, így kissé leveses lesz, de az ízek csodálatosan átjárják a paradicsom húsát.
Mindenképpen forgassuk át, csavarjunk rá egy kis citromlevet, majd szórjuk meg sóval és egy evőkanál frissen aprított turbolyával. Persze tetszés szerint használhatunk más fűszert, pl. aprított metélőhagymát is.
Csupán egy szabály van: a salátát mindenképpen szobahőmérsékleten kell felszolgálni. Ha az utolsó pillanatig a hűtőszekrényben marad, oda minden munkánk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »